De kracht van waarderen

Op een wit vlak zit een zwart puntje. Vraag: wat zie je? De meeste mensen antwoorden “ik zie een zwart puntje”, sommigen antwoorden “ik zie een wit vlak”. En beiden hebben gelijk. Het is maar een perspectief hoe je naar de wereld kijkt.

Enige tijd geleden ontmoette ik een ondernemer die de manier van “zwart of wit kijken” prachtig had toegepast. Hij vertelde dat hij een verzekeringskantoor had met 20 man personeel. Op een dag verloor het bedrijf een belangrijke klant en dat zorgde voor een groot omzetverlies. Hij koos er voor om het personeel in de kantine toe te spreken over het slechte nieuws en hij tekende op een wit vel papier een zwarte punt. “Beste mensen, ik heb slecht nieuws, onze grootste klant is gisteren opgestapt en dat betekent 30% omzetverlies. Dat is het zwarte puntje wat ik net tekende. We kunnen lang naar dat zwarte puntje kijken, en dan worden we steeds somberder en wordt het groter en zwarter. Maar we kunnen ook om dit zwarte puntje kijken en dan zien we een groot wit vlak. En dat witte vlak staat voor positiviteit en potentie van de onbegrensde mogelijkheden om ons heen. Er zijn nog genoeg kansen om het zwarte puntje te compenseren en voorbij te groeien. Ik geloof dat we dat samen kunnen, en dat we dan samen groeien door de tegenslag heen.”

Mensen willen niet somber zijn en kleiner worden. Vooral niet in tijden van tegenspoed en lastige omstandigheden. Mensen willen een positief perspectief hebben. Mensen willen groeien en gestimuleerd worden tot ongekende prestaties. Bloemen willen groeien en bloeien en mensen ook. En dat vraagt een andere manier van denken. Is het glas half leeg of half vol? Kijk je meestal naar wat er NIET klopt, of zie je de zaken die wel kloppen? Geef je vaker kritiek of complimenten?

Iedere negatieve emotie die je ervaart, vraagt om 3 positieve emoties om te neutraliseren. Onze hersenen geven dus een veel krachtigere reactie op negatieve ervaringen dan even sterke positieve ervaringen. Zo houden we onbewust een emotionele bankrekening bij waarop negatieve en positieve daden en boodschappen verzameld worden. En staat de balans lange tijd zwaar in het rood, dan spreken we van een “emotioneel” probleem of conflict. En hoe je dat ervaart, hangt natuurlijk weer af van jouw manier van denken. Ben je een zwart- of een witdenker? Het blijkt dat mensen met meer positieve emoties (de witdenkers) meer veerkracht hebben om tegenslagen en problemen te overwinnen. Ze kunnen dus makkelijker omgaan met een negatieve emotionele bankrekening.

Volgens de psycholoog John Gotman slaagt een huwelijk pas als er ten minste vijf keer meer positieve dan negatieve interacties zijn (Gottman-ratio). Gottman kan accuraat voorspellen of een huwelijk de eerste tien jaar overleeft of niet. Hij doet dat door naar videobeelden te kijken en een kwartier lang de negatieve en positieve interacties tussen partners te scoren.

Deze wetenschappelijke ratio’s zijn eenvoudige en prachtige eye openers. Het zijn open deuren die je goed kunt gebruiken bij verander- en leertrajecten. Ze vormen de basis en het stevige fundament van elke succesvolle organisatie. Wil je eens van gedachten wisselen over mindset-programma’s die jouw organisatie kunnen transformeren en versterken, neem dan contact op met Wim Salters via wim.salters@nieuwedimensies.nl .

 

 

Wij werken o.a. voor:

Bezoekadres


Postadres
idem als bezoekadres
T 06 - 8321 9170
E info@developmentatwork.nl
I www.nieuwedimensies.nl