Duurzame inzetbaarheid

Stress- en burnoutpreventie en stresshantering zijn dan erg belangrijk. Als we niet oppassen dreigt burnout een veelvoorkomende volksziekte te worden. Hoe zorgen organisaties er voor dat mensen energievol en geïnspireerd blijven? Dat ze binnen de hectiek van alledag het optimale uit zichzelf en de situatie halen: effectief, vitaal en gepassioneerd?

Nieuwe Dimensies begeleidt organisaties bij het versterken van de vitaliteit en het aanboren van de inspiratiebronnen. Dit kan een een- of meerdaags programma zijn. Sommige organisaties bieden we jaarlijks een programma dat we elk jaar vernieuwen. We bezinnen ons dan op vragen als:

Wat is vitaliteit en inspiratie?
Hoe en waar ervaren wij het?
Wat heb ik nodig en wat heeft de groep nodig?
Wat waarderen we in onze stijl van werken?
Waar krijgen we energie en inspiratie van?
Wat zijn onze overtuigingen en gedragspatronen die maken dat we onze vitaliteit en inspiratie versterken of verliezen?

Vervolgens laten we deelnemers via ervaringsoefeningen beleven wat vitaliteit en inspiratie is. En ter afsluiting worden er acties bedacht om vitaliteit en inspiratie handen en voeten te geven in de dagelijkse praktijk.

Resultaten

Een traject rondom vitaliteit en inspiratie zorgt dat mensen met meer energie en passie leven en werken. Energie en inspiratie zijn de bronnen voor succes en deze zijn dan weer aangeboord en vrijgemaakt. Dit kan na verloop van tijd tot uiting komen in een lager ziekteverzuim, een hogere werknemerstevredenheid en betere organisatieresultaten.

Aanbod

Ons aanbod is altijd op maat na een gedegen inventarisatie van jullie wensen, ideeën en dromen. Vervolgens creëren wij in samenspraak met de deelnemers een programma dat een aantal van de volgende elementen kan bevatten:

  • Transformatieprincipes: kun je een rups leren vliegen?
  • Een vitaliteits- en inspiratiescan.
  • Leven in balans: de vijf elementen.
  • Mindfulness en de kracht van aandacht.
  • Gelukskunde: lessen in geluk.
  • De zeven bronnen van arbeidsvreugde.

 

Strengths are not activities you are good at, they are activities that strengthen you. Marcus Buckingham

In één dag naar Nieuwe Dimensies

Om kennis te maken met onze manier van werken, nieuwe inspiratie te vinden of een basis te bieden voor een groep managers, professionals of specialisten in een bedrijf organiseert Nieuwe Dimensies ook eendaagse workshops op het gebied van organisatieontwikkeling. Kijk hiervoor onder  '1-daagsen en incompany'.

Wij werken o.a. voor:

Bezoekadres


Postadres
idem als bezoekadres
T 06 - 8321 9170
E info@developmentatwork.nl
I www.nieuwedimensies.nl