Nieuwe dimensies

Bezoekadres
Nieuwe Dimensies
Wakkerendijk 58
3755 DD EEMNES
T 035-538 35 38
F 035-538 73 47
E info@nieuwedimensies.nl

Postadres
Nieuwe Dimensies
Postbus 80
3755 ZH EEMNES

KvK 31036663 0001

Helder blijven in de hectiek van de dag

Helder blijven in de hectiek van de dag

Een actueel vraagstuk in veel organisaties in de huidige omstandigheden: Hoe blijf je helder en kalm handelen in de hectiek van de dag? In het oog van de orkaan is het rustig, maar daaromheen heerst chaos en spanning. Kun jij die leider zijn die zichzelf blijft? Mindfulness is een gerichte methodiek om je geest te trainen, zodat je tijdens je werk je aandacht kunt richten. Daardoor kun je helderder beslissen en communiceer je beter.

De boeddhistische monnik Thich Nath Han is bekend van een verhaal over bootvluchtelingen uit Vietnam. Met 15 mensen in een wankel bootje kwamen ze in een storm terecht. De situatie was hectisch, de storm werd steeds heviger. Mensen raakten in paniek. Eén persoon bleef rustig en kalm, middenin de orkaan. Met grote helderheid vroeg hij mensen te blijven zitten en deelde hij taken uit. In één klap richtte ieder zich op hem. Het handelen werd gecoördineerd, er was plotseling een kapitein op het schip. Dat maakte het verschil tussen ten ondergaan en overleven. Het bootje doorstond de storm en de opvarenden waren gered.

Sta je aan het f of word je geleefd? Wil je jezelf staande houden in het oog van de orkaan? Met een training Mindfulness kun je je geest hierin trainen en je potentieel vergroten. Mindfulness is training van je bewustzijn en je denken. Mensen zijn gewend om hun aandacht voor 100% naar buiten te richten, op het object van de waarneming. Als je je aandacht ook richt op het startpunt van je waarneming - je brein, het projectiescherm in je hoofd waar alles op verschijnt - dan wordt je waarneming veel breder. Mindfulness is de training om gedurende de dag steeds weer terug te gaan naar dat ruimere bewustzijn. Daar kun je beschikken over een potentieel aan inzicht en informatie, dat je in je gewone denkmodus niet hebt.

Ook kennismaken met Mindfulness? Volg dan de Masterclass Mindfulness op 15 februari 2011 van 10.00 - 16.30 op ons kantoor te Eemnes. Meer informatie en aanmelding via info@nieuwedimensies.nl

Klik hier voor de agenda en praktische informatie.