Gepubliceerd 30/06/2021 Opgezette dieren in jouw interieur? De leeuw uitgelicht

Opgezette dieren kunnen in elk interieur bijdragen aan de sfeer en het gevoel in jouw huis. Afhankelijk van het formaat van de woning, kun je kiezen voor juist een klein opgezet dier of een grote, zoals de leeuw. Uiteraard misstaan opgezette dieren ook niet in een bedrijfsruimte of kantoor. Alvorens je besluit om er één aan te schaffen is het goed om te achterhalen of het bedrijf die de opgezette dieren aanbiedt voldoet aan de regels en richtlijnen. Vraag daarom of het bedrijf in kwestie de CITES richtlijnen volgt. 
We zoomen nu verder in op de het leefgebied, gedrag en dieet van de leeuw. Het is natuurlijk altijd leuk om meer te weten te komen over dit imposante katachtige roofdier.

Leefgebied van de leeuw

Leeuwen zijn misschien wel een van de meest populaire en iconische wezens op aarde, met hun opvallende, vloeiende manen en jacht-vaardigheid. Ze staan ​​bekend als de 'koning van de jungle' en staan ​​synoniem voor kracht, macht en moed. Leeuwen worden als kwetsbaar voor uitsterven beschouwd. Er zijn minder dan 25.000 Afrikaanse leeuwen over en ongeveer 650 Aziatische leeuwen.

Leeuwen zwierven ooit door een groot deel van Europa, Afrika en Azië, maar ze zijn verdwenen uit ruim 90% van hun historische verspreidingsgebied. Ze leven nu voornamelijk in Sub-Sahara Afrika en India.
Afrikaanse leeuwen leven in West- en Centraal-Afrika. Aziatische leeuwen leven in het Gir Forest National Park in de staat Gujarat.

 

Leeuwen houden zich vooral vast aan terrein waar ze gemakkelijk op hun prooi kunnen jagen; dit omvat graslanden, savanne, dicht struikgewas en open bossen. Ze kunnen ook gedijen in elke habitat waar voldoende dekking is voor schuilen en jagen, behalve in tropische regenwouden en woestijnen. Gir Forest National Park, waar Aziatische leeuwen leven, heeft loofbossen, graslanden, struikgewas jungle en rotsachtige heuvels, maar de leeuwen bewonen alleen de savanne en struikgewas bosgebieden.

Dieet van de leeuw 

Ze eten veel verschillende soorten dieren, ook wel prooi genoemd. Leeuwen kunnen heel veel eten! Mannetjesleeuwen eten gemiddeld 7 kg voedsel per dag en leeuwinnen 4,5 kg. Beiden zijn in staat om tijdens slechts één maaltijd tot 15% van hun lichaamsgewicht te eten. Voor een mannetje is dat hetzelfde als 60 blikjes kattenvoer! Leeuwen staan ​​erom bekend dat ze hebzuchtig zijn en jagen op dieren, zelfs als ze geen honger hebben.